Friday, January 21, 2011

Sardine puff

Sardine Puff
1 paket pastry puff (saiz kecil jenama kawan)..ada ler 10 keping)
1 tin sardine (tin plg kecik)
5 btg crab stick (potong kecil)
1 labu bawang besar (hiris nipis)
1 sudu teh serbuk lada hitam
garam secukup rasa

Kita wat inti dulu
> Tumis bawang sehingga layu, masukkan serbuk lada hitam.
> Masukkan sardin...penyek2kan sardin kasik hancur
> Masukkan crab stick & gaul rata.
> Masukkan garam

>Keluarkan pastry puff dr peti sejuk (biokan kt suhu bilik about 30 min)
>Bentang pastry..masukkan inti..lipat...klim tepi pastry dgn garfu..
>Lorekkan atas pastry ngan pisau..
>Sapu kuning telur atas pastry..
> Bakor sehingga kekuningan...
> Makannn...

No comments:

Post a Comment