Sunday, July 3, 2011

Sardin Roll Ala Sheila Rusly


Roll ni sedap...crispy & x berminyak....

Sardin Roll Sheila Rusly
(saya dah modified ikut stail saya)

Bahan :-
Beberapa keping roti sanwich (buang tepi & gelek nipis)
Sedikit bancuhan tepung gandum sebagai gam

Inti :-
1 tin sardin (sya guna yg midle size)
1 labu bwg besar
2 ulas bwg putih
Sayur campor
Sedikit lada hitam
>>Nak lg pedas..tmbh hirisan cili padi..
Minyak utk menumis

Cara :-
1- Panaskan myk..& tumis bawang sehingga layu
2- Masukkan sardin (saya x buang air + lenyek2 jer ikan tu dlm kuali ngan sudip)
3- Masukkan sayur campur + lada hitam...
4- Kacau sehingga kuah kering...
(Bila dah masak & kuah kering, masukkan inti ni dlm penapis santan utk keluarkan segala myk tu...)

>> Isi inti dalam roti kemas2, & gam hujung dia....(nmpk x ghoper lam gambo tu )
>> Goreng dgn api perlahan sehingga kuning keemasan...
Siap!!!...

No comments:

Post a Comment