BISKUT HAZELNUT BALLS Sumber dr Hanieliza Bahan 200 gm butter 50 gm shortening 160 gm gula 1 biji kuning telur 1 s/t vanilla 150 gm hazenut kisar ] < teman tukar serbuk badam 260 gm tepung gandum ] gaulkan rata 100 gm tepung jagung ] hiasan paper cup coklat putih manik hiasan Cara 1. Gaulkan butter, shortening dan gula sehingga lembut. 2. Masukkan telur dan vanilla dan gaulkan lagi. 3. Masukkan badam dan tepung dan gaulkan lagi. 4. Buatkan sapeti bentuk bebola kecil dan susunkan dalam loyang 5. Panaskan oven pada suhu 170'C selama 10 minit 6. Bakar dalam suhu selama 20 minit atau masak. Sejukkan dalam loyang. 7. Cairkan coklat putih cara double boiler dan celupkan biskut. 8. Masukkan biskut dalam paper cup. 9. . Hiaslah mengikut suka hati. 10. Tunggu sampai biskut sejuk betui baru masukkan dalam bekas kedap udara CREAM COKLAT PUTIH Bahan 250 gm coklat putih 30 gm shoterning atau cocoa-butter Cara1.Cairkan kedua-dua bahan dengan cara double boil sehingga semuanya cair. 2. Masukkan sedikit coklat putih dalam mangkuk kecil. 3. Celupkan biskut dan masukkan dalam paper-cup. Gunakan penyepit kecil |
Saturday, January 29, 2011
Hazelnut Ball
by:
Jasmeen HomeDelight
Labels:
Biskut
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment