Saturday, January 22, 2011

Biskut Dahlia

Biskut Semperit (copy paste trus dr FP Maklang)
Sumber : norazie

Bahan-bahan
300g butter (nak rasa lemak guna butter scs)
160g gula aising
100g tepung jagung
160g tepung kastard
240g tepung gandum (teman tmbah 2 sdb lg sbb masa bakar kelopak bunga jatuh..)
2 biji kuning telur

Hiasan
Ikut suka dan kehendak masing2. Pancitan coklat masak putih & coklat, celup dgn coklat pun boleh, ceri, celorak celorik dgn garisan coklat...

Cara-cara
1. Pukul buter, gula aising hingga kembang.
2. Masukkan kuning telur, kacau sebati.
3. Masukkan semua jenis tepung, gaul dan uli sebati.
4. Terap atas loyang. Utk hiasan ceri, atau coklat chip, boleh letakkan sekali.
5. Bakar 150C selama 20 minit. (teman bako 10min jer ikut ovem teman, itu pun dah perang2 kit)
6. Untuk pancitan coklat/putih, pancitkan setelah biskut masak dan sejuk

No comments:

Post a Comment